November 02, 2014

Cabaran November No 1 : 11 Tempat Yang Ingin Di Lawati Di Dunia

..Assalamualaikum Semua..

Sambungan dari entri pertama 

Cabaran November No. 1 : 11 Tempat Yang Ingin Di Lawati Di Malaysia

Untuk entri ini 11 tempat yang ingin di lawati di dunia..impian perlu besar kan
dapat ke tidak kita berdoa selalu...moga dipermudahkan dan diberi ruang rezeki
untuk menjejakkan kaki ke sana...InshaaAllah


1. Mekah & Madinah
puncak gunung cahaya jabal nur di pinggir mekah arab saudi pada 2 ...
Sumber Google

Pertama kali menjejak kaki masa company sponsor tahun 2001 nak pergi lagi untuk tengok 
perbezaan dulu dan sekarang. Dengarnya makin bertambah maju lagi-lagi kawasan
berdekatan dengan Masjidil Haram ni

2. Istanbul
Sumber Google

Ni penangan cerita Istanbul Aku Datang la ni..:)

3. Paris
Only Paris could make this fugly tower gorg
Sumber Google

Kota Cinta katanya..:)  honeymoon best ni

4. Rome
Rome – How eternal is the Eternal City?
Sumber Google

Melihat keindahaan rekabentuk yang unik di sana

5. Santorini, Greece

Grace Santorini Hotel Photo: Santorini Greece Hotel - Jeka Photography
Sumber Google

Bersantai-santai kalu kat sini...tenang rasanya hilang segala masalah

6. Bandar Aceh

Sumber Google

Melihat-lihat tinggalan tragedi Tsunami...


7. Pyramid, Egypt

Sumber Google

Melihat sendiri Pyramid yang selalu dpt dilihat di tv aje

8. Taj Mahal, India

Category Archives: Wonders Of The World Hd Wallpapers
Sumber Google

Nak buat aksi yang orang selalu buat bergambar sambil pegang mercu yg atas kubah tu :)

9. Great Wall of China

Sumber Google

Panjangkan jaraknya...sampai hujung mungkin tidak kaki tangga aci kot..:)

10. Jeju Island, Korea

Sumber Google

Penangan tengok cerita Korea la ni..hehehe Nami Island pun  hendak gi juga

11. Grand Canyon
Sumber Google

Lepas tengok pic2 di up di FB oleh rakan yang ke sana...Allahuakbar indah sungguh ciptaan Allah

12. Niagara Falls
Sumber Google

Nak 11 je kan tapi yang ni Sofu tambah sikit sebab yang ini memang dah 
diimpikan sejak abis SPM :)

Bagaimana dengan anda????

22 comments:

  1. Smg tercapai impian akk utk ke sana insyaAllah. Bestnye akk dah pernah smp ke mekah. Sue blom lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..tq sue..
      Sampai masa turn Sue pula ke sana ya

      Delete
  2. semua tmpt best..tp Niagara Falls tuh tak nak pergi la..scary jer..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak mcm scary tapi tempat nya awesome sangat

      Delete
  3. wah oversea je semuanya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milan..entry pasal tempat di dunia jadi harus oversea je..
      Yg malaysia kt entri yg sebelum ni

      Delete
  4. ada beberapa tempat yang nak pergi tu sama sis...

    ReplyDelete
  5. kebanyakkan tempat sama..impian wana nak pergi juga..semoga tercapai ya

    ReplyDelete
  6. masa minat korea dulu pun teringin jugak nak pi jeju.
    macam gayat ja niagara falls tu. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu minat Korea mesti teringin ke situ kan
      Nampak dari atas memang gayat tapi dr menara tinjau mungkin kurang sikit kot :)

      Delete
  7. wah...jauh2 semua...semoga berjaya menjejakkan kaki ke semua tempat tu yer...

    ReplyDelete
  8. Hajat yg pertama alhamdulilah julia dah sampai semasa mengerjakan umrah pada tahun 2010...syukur nikmat...sungguh lihat negara lain seronok kan ciptaan Allah...cantik

    ReplyDelete
  9. Hehehe ada jugak tempat yg kita nak pergi tu samaaa ..jom kit g sama2 nakkk ..

    ReplyDelete
  10. Semua tempat best-best.
    Insyaallah ada rezeki nak pergi Mekah dulu, takpun hantar emak dan ayah dulu ke sana.

    ReplyDelete
  11. samalaaaah yang grand canyon tu..!! sebab tengok kawan pi sanalah tu yang geram rasa nak pi jugak. tapi seram hahaha

    ReplyDelete
  12. in shaa allah ade rzki nk ke mekah dulu..cantik pulau jeju ^^

    ReplyDelete
  13. Semoga tercapai impian kite untuk.ke mekkah nnt kak sofu

    ReplyDelete
  14. nombor 12 tu saya baru tahu. hehe.
    moga tercapai impian akak :)

    ReplyDelete
  15. in shaa ALLAH Mekah and Madinah one day :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78