November 01, 2014

Cabaran November #1

..Assalamualaikum Semua..

Petang tadi blogwalking kat senarai bloglist tertarik dengan tajuk dari blog Kathy Arbain


Terasa ingin menyahut cabaran dari Kathy ini..memandangkan idea untuk menulis masih
belum nak mari...:)

Jadi untuk cabaran hari ini jom kita lihat tempat ingin Sofu lawati di Malaysia

#1 - 11 tempat ining dilawati di Malaysia

1. Kundasang - Sabah
Sumber Google
Teruja melihat gambar-gambar rakan-rakan yang kesana mesti berlatar belakang kawasan gunung dan tak lupa lembu-lembu ala-ala di New Zealand pula..

2. Gunung Kinabalu
Anak-anak berceritalah masa naik trail Gunung Kinabalu jumpa orang ...
Sumber Google
Berimpian untuk mendaki sampai ke puncak :) kalu tak dapat..kaki gunung pun jadila kan
takut kempunan hehehe

3. Pulau Tioman
Tioman Island (Pulau Tioman)
Sumber Google
Melihat kejernihan air laut, dapat berehat-rehat tepi pantai pasti tenang jiwa kan..
Layannn..daun kelapa melambai-lambai bila ditiup bayu laut (hehehe jiwang la pula tetiba kan)

4. Pulau Redang
Sumber Google
Sama juga misi kalau ke pulau...:) duduk tepi pantai tenang-tenang tengok ombak, laut biru yang 
terbentang luas...angin sepoi-sepoi bahasan kan..:)

5. Taman Negara
Taman Negara Pahang
Sumber Google
Menikmati kehijauan hutan tropika negara yang masih terpelihara..sambil menyusuri 
sungai dengan bot tu..kan..anak-anak tinggal kat rumah sebab bawa
depa pasti tak boleh buat apa-apa aktiviti kan..:)

6. Taman Tamadun Islam Terengganu
 peta taman tamadun islam terengganu 
Sumber Google

Melihat taman tema bercirikan Islam pertama di dunia..berbangga lah rakyat Terengganu khususnya
dan Malaysia amnya :)

7. Gunung Jerai, Kedah

8. Air Terjung Gunong Stong, Kelantan

air terjun gunung stong
Sumber Google

9. Pulau Manukan

10. Johor

11. Bukit Larut Perak




14 comments:

  1. Gud luck sis.
    Menarik, macam nak join jer.
    Ada la idea nak tulis entry tiap-tiap hari kann.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mama
      Jom2 sama2..tak dpt 11 kurang dari tu pun ok
      Sekurang-kurangnya ada isi nak di kongsi kan :)

      Delete
    2. Betul tu sis, kadang-kadang takdak idea nak menulis.
      Masuk cabaran ni boleh lah membantu.

      Delete
  2. wah menarik gak segmen ni kan, hehe :D
    KLIK mcD satu.. :D

    ReplyDelete
  3. best kan kalau dapat fefeeling tepi pantai. ^_^

    saya orang kedah pun belum pernah pi lagi gunung jerai tu. haha

    ReplyDelete
  4. Gunong stong...
    Hahahah xtau pon kt klntn ade gunong cmtu kak....

    ReplyDelete
  5. semua tempat yang akak list kan saya x pernah pergi. :)
    teringin nak g sabah.

    ReplyDelete
  6. Wahh ...terbaik laa..moga2 dpt pergi sana ya .

    ReplyDelete
  7. CT rasa redang n perhentian lagi cantik dari tioman. tioman boleh tahanlah tapi hihihi.. huurm hahaha.
    mai pulau pinangka gitu :p

    ReplyDelete
  8. mcm best je cabaran ni ;) good luck kak ^^

    ReplyDelete
  9. ramai gak nak g Kundasang. jom la kita semua g sama-sama. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78