August 28, 2009

Berbuka Sendiri...

Salam..semua

Hehehe..x de la sndiri pun..cuma hubby je x de masa buka tadi..hari ni hnya berbuka dgn anak2 jer..

Memandangkan hubby ada majlis berbuka di rmh bos besar dia, so balik awal skit dari biasa..smpai rumah kol 5pm..apa lagi lepak2 jap pastu kol 6 pm baru start masak..hari ni menu simple je..tp sorry la x smpat nk snap pic..

Hari ni...sya masak sambal sardin, goreng sayur kobis & goreng mee hoon cuma sup ayam beli kt bazar ramadhan sbb fav sarah..suka tgk dia mkn nasi time sahur dgn sup dar Ani Sup Utara tuuhh..tp sup dia x leh mnta xtra walaupun dh ckp masa order mnta xtra sup..hehehe

Semalam..Rajin Pulak

Salam semua...

Time blik dr office semalam, hujan tgh lebat giler2 membasahi bumi, jadi terpaksa tukar niat ke bazaar ramadhan..memandangkan smpai kwasan rumah pun...hujan juga lagi..

Jadi peluang la aku memasak ari ni....smpai je ke rumah jam 6.15ptg..buka tudung trus menyingsing lengan buka langkah tuk masak laaaaa...

Hasilnya semalam....



Ikan cencaru goreng & sambal kicap


Daging black papper


Udang goreng kunyit


Kurma Ayam ....

(maap la ye kurma dia ceroi skit, sya srh helper tgk kan smntara gi mandi, bila trun dh siap dihidang...nk panaskan lagi masa dh sntuk nk berbuka..apalagi bedal je laaa)

Salam Ramadhan

********Kisah TERTUNDA...Harap Maklum...********************************************


Salam semua..

Hari ni 1 Ramadhan 1430H, syukur alha
mdulliah krn dgn keizinan beliau dpt lagi la kami sekeluarga menunaikan rukun Islam yg ke 4 ini.

Sarah & Azam thn ni dikira thn ke-2 mereka mnjalankan ibadah ini..thn lepas Azam dpt posa penuh tp Along tinggal sehari sebab dia x lrat
sgt2 dah...dh melepet je ummi tgk..hari ni so far ok je bdk ber-2 ni...masih berposa lg pun tgh cuti skul kan ok la..tidor je pepagi...hehehe..

Utk Safiyyah....hajat di hati nk juga dia merasa berpuasa, tp sya x lah memaksa sgt sebab dia bru je 5thn..dikejutkan sahur..bangun juga tp dgn mata yg stim jeee..tghari..rupanya dh buka dah..kira ok la tu..kna ajar gak sbb nnti mnggu depan nk ke PASTI depa ka x de supply makan so sapa2 yg x posa kna breakfast kt rmh..

Nana...for sure dia x posa..tp bila ditnya...jwpann
ya...Nana poche la ummi....

Syukur juga thn ni sya dpt joint group tadarus anjuran Surau Al-Hidayah...cuma hjg minggu je la since sya bekerja kan..

& yg paling manis, best & x dpt digambarkan lagi...hehehehe...

Setelah permohonan/rayuan dibuat, bos kami telah berbesar hati merelakan anak buahnya utk tdk bekerja hari Sabtu sepanjang bln Ramadhan...tenkiu boss..murah rezeki boss..tp seandainya diperlukan utk dtg bekerja kami2 akan dimaklumkan terlebih dahulu....

Utk berbuka hari pertama...menunya...Nasi Tomato tp sorry nasinya lupa lak nk snap pic...


Lauknya....ikan bawal


Cicah dgn ini...sya panggil ayer asam jerr..


Dimakan juga dgn kerabu timun ni...perrrggghhh


Lastly...nasi goreng tuk abg ngah ..ni je yg boleh jln ngan dia..klu nasi biasa ni payah skit nk tgk dia mkn..


August 24, 2009

♥♥ Aktiviti Si Bongsu ♥♥

Salam semua..

Hari ke 3 puasa...

Sarah & Azzam masih lagi maintain.....cuma smlm Sarah balik dr PM (pasar ramadhan) kelam kabut je abah dia bwa dia masuk...

rupanya..

Dia termuntah kt tepi jln td...mgkn mcm2 bau dihidu time gi PM tadi kot..pastu dia mnta air..trus x kasi sbb tinggal 1/2 jam je lagi..sayang la posa tu kan..

1st day buka posa..hehehe memenuhi impian Sarah tuk mkn nasi tomato..so sya masak la..pic nnti ku upload ya..hehehe

Issshhhkk...citer lain tajuk pun lain..x de kena mengena pun..

Cuma pic ni je yg ada kena mengena..skrg dh pndai mnta notebook dr abah sbb desktop Sarah & Azzam yg bermaharajalela...hehehe

X kisah langung ngan kehadiran ummi dia..


khusyukkknyaaa......


main game rupanya dia....


August 18, 2009

Dedikasi dari......Edoras

Salam semua...

Lama gak jari-jemari tak menaip update kat sini..hari ni teringat plak nk update skit..x de la byk hehehe..

Just nk update saya dpt dedikasi dari Edoras...sapa Edoras...sbenarnya saya x kenal orgnya..tp sblm ni selalu menyinggah ke fotopages beliau...suka tgk pic2 yg disnap..chantek2 belaka..& dia selalu wat dedication nih..rasa2nya bln Ramadhan/Syawal nnti pun dia akan wat dedication gak..

Rules dia senang je..sapa jd 1st commentor leh dpt..tp tunggu time dia wat dedication la..hehehe..

Baru2 ni saya dpt DOUBLE dedications dr Edoras...timakasih byk2 la ye..nnti wat dedication lagi tau..
Yg ni 1st dedication dr beliau..
Yg ni plak yg 2nd sbb sya jd 1st commentor 2 hari berturut2..hehehe..

Yg paling sya suka...ni rasanya last yr & yg pertama sya dpt dr Edoras..

Jadi pada sapa2 yg nk dpt dedication dr beliau..siap sedialah singgah ke FP beliau..semoga berjaya..

Suksesss...suksesss

August 13, 2009

Pergi Takkan Kembali

Salam Semua...

Tajuk diatas sdh pasti diketahui penyanyinya...ya..Ust Asri Ibrahim kini sah akan pergi dan takkan kembali utk memperdengarkan bacaan ayat suci Al-Quran serta nyanyian nasyidnya.

Berita pemergian arwah, diketahui ketika membaca quote rakanku di FB..dan utk pengesahan sya masuk trus ke The Star tp x de citer..terus tgn laju meluncur ke BH pulak..jadi..mmg sah..berita terkini telah kuar mengenai pemergian beliau.

Sya amat mengkagumi suara beliau sejak dari kumpulan Nada Murni dan waktu itu saya masih dibangku sekolah lagi..sehingga la sekarang masih meminati lagu2 alunan beliau. Lagu2nya x lapuk dek hujan dan x lekang dek panas...sntiasa mnjadi penyeri halwa telinga.

Utk keluarga arwah..salam takziah diucapkan. Kami doakan arwah akan ditempatkan bersama org2 yg beriman.

Al-Fatihah.

August 06, 2009

Hero Nurul Ain

Salam semua...

Perkenalkan hero Ain (my officemate)..Rafiq Razif..umur bru msuk 2 bln..mak dia nk masuk keje mnggu depan jerr...pi tgk dia last Friday..geram je tgk pipi si Rafiq ni..

Sempoi je landing kt tilam..

Lentuk kt tgn mak dia..

"Issshhkkk....tiduq atas apa la aku nih..." kata Rafiq..tu present dr office


Rafiq ngan unty Ida. Ayoyo...apa unty wat tu smpai Rafiq nangis...babap unty Ida nnti..he3x


Bye2 unty nnti dtg tgk Rafiq lagi ya..

August 05, 2009

Love Story

Salam...semua..

Hari ni dpt song dedication dari Yanti ..bestt..suka gak dgr lagu ni..tp x sngka tajuk dia simple camtu je..apapu tima kasih daun keladi Yanti next time bg lagi ye..hehehe..




We were both young when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts:
I'm standing there on a balcony in summer air.

See the lights, see the party, the ball gowns.
See you make your way through the crowd
and say hello;

Little did I know
That you were Romeo; you were throwing pebbles,
And my daddy said, "Stay away from Juliet."
And I was crying on the staircase,
begging you, 'Please, don't go.'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet 'cause we're dead if they knew.
So close your eyes; escape this town for a little while.
'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter,
And my daddy said "Stay away from Juliet,"
But you were everything to me; I was begging you, 'Please, don't go,'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'

Romeo save me - they're tryin' to tell me how to feel;
This love is difficult, but it's real.
Don't be afraid; we'll make it out of this mess.
It's a love story - baby just say "Yes.'"

Oh, oh.

I got tired of waiting,
Wondering if you were ever comin' around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town,

And I said,
"Romeo save me - I've been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in thy head? I don't know what to think-"

He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
"Marry me, Juliet - you'll never have to be alone.
I love you and that's all I really know.
I talked to your dad - go pick out a white dress;
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

Oh, oh. Oh, oh.

'Cause we were both young when I first saw you...

p/s : credit to Yanti for the lyric...

So, skrg sya nk dedicate lagu ni..tu mereka2 ni...sila tepek kt blog anda ye..

>>>>>>>>>>>>>>> Ida
>>>>>>>>>>>>>>> Suzana
>>>>>>>>>>>>>>> Saliza
>>>>>>>>>>>>>>> Ikin
>>>>>>>>>>>>>>> Sa'udah
>>>>>>>>>>>>>>> Blogger2 yg dlm list sya & yg singgah sini..

Harapnya..kisah cinta anda terus kekal selamanya....

August 01, 2009

Kisah Smlm...

"PETALING JAYA: “Bayangan Anis melambai-lambai tangan meminta saya memberhentikan kereta untuk bersalam bermain-main di fikiran tanpa henti,” kata Ahmad Awang Kecil, 46, bapa Anis Syairah, 13, yang mati dirempuh lori ketika melintas jalan di Taman Medan di sini, semalam.

Ahmad berkata, anak sulungnya itu melambai ke arahnya selepas diturunkan bersama dua adiknya di rumah datuk mereka di Taman Medan jam 9 pagi semalam, namun dia yang sedang berkejar untuk ke pejabat di Cyberjaya tidak memberhentikan kenderaan.

“Itulah kekesalan paling berat untuk saya telan kerana beberapa jam selepas itu saya menerima berita kematiannya... rupa-rupanya itu lambaian terakhirnya,” kata Ahmad yang tidak dapat menahan air mata ketika ditemui di rumah mayat Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) di sini, semalam.

Beliau berkata, Anis dan dua adiknya berusia 11 dan enam tahun selalunya akan bersalam dengannya ketika ditinggalkan di rumah datuk mereka yang terletak berhampiran dengan sekolah.

Ahmad yang terkilan kerana tidak bersalam seperti selalu berkata beliau sentiasa terbayang-bayang lambaian terakhir anaknya itu sebaik diberitahu mengenai kematiannya.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah hari di Jalan PJS 1, Jalan Klang Lama di sini, Anis meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah pada beberapa bahagian badan termasuk kepala.

Ketua Trafik Petaling Jaya, Deputi Superintendan Wong Siw Chooh, berkata kemalangan berlaku ketika mangsa yang bersekolah sesi petang di Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Medan bersama seorang rakan membeli ais krim di tepi jalan itu.

“Siasatan awal mendapati mangsa tercampak beberapa meter ke tepi jalan selepas dilanggar dan pemandu lori berusia dalam lingkungan 30-an memecut kenderaannya untuk melarikan diri.

“Bagaimanapun, lori itu memasuki jalan mati dan pemandunya meninggalkan kenderaan berkenaan di situ sebelum melarikan diri,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Beliau berkata, polis sudah membawa lori itu ke balai polis untuk siasatan dan pemandunya menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Petaling Jaya jam 4.30 petang semalam."


Semalam gi ziarah officemate Ain...mmg masa on the way tu lalu di tmpat kejadian..cumanya mayat dh x de..hanya tompokan darah aje yg tinggal..mangsa masa tu kami x ketahui umur & jantina..

Sedang sedap2 mnjamah mkn tghari di rmh Ain...kak ipar dia masuk dgn muka yg mcm bru lepas nangis je..kata ngan MIL Ain yg dia nk gi ziarah bdk meninggal xcident kt dpan tu..ooo...sah yg mninggal tu bdk skul la...tp kisah kak ipar Ain..bdk tu nk tolong selamatkan bdk lain last2 dia yg kena...biasa la versi musti mcm2 kan..tp yg lebih tau hnya keluarga arwah sahaja..


Al-Fatihan tuk adik Anis & Takziah tuk family arwah..

July 27, 2009

Usia Baru..

Salam semua...

Bersyukur kerana diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah yang Maha Kaya & Agung..
Terima kasih untuk semua doa, ucapan, wishes dr family, officemate, kwn2 lama & baru, nebers & semua2 la...Anda tahu siapa anda..hehehe..

Ni smlm Nana nyanyikan lagu tuk ummi..tp sora2 backup tu harap ignore je ye..payah nk tukar port rakam sora Nana ni..

video

Hubby blanja makan tgh hari kat SR Giant Kelana Jaya, hehehe thanks abg..pastu gi order kek nnti amik lepas abis off..tp bkn kek SR la kek King je..sbb kids x brapa gemar kek SR..tp Nana sibuk srh abah beli kek ..nk jamu depa pun..bkn ye apa sgt kan..


Mlm - for sure no candle lite dinner la since rmai sgt kt rmh tu..even helper sya pun celebrate sama..same birthday date maa...MIL & SIL pn ada..so gi mkn kt kedai je la..pas makan balik rmh cake cutting plak..

Sblm kek dipotong...


Tiup..jgn x tiup..tp Nana yg excited..tgk kembung pipi dia tu..ummi acting jee..hehehe


Mkn lagi...isshhhkk abis diet che' lagu nih...x pe la 1 thn sekali je kan..huahuahua..

Nana yg paling suka posing..


Mmg sedap kek ni..1st time bli Choc Crunch Cake..kt tgh tu ada kacang ..dapnya.

July 23, 2009

Bahaya...

Salam semua..

Barangan bercop SIRIM juga tdk boleh dipercayai...geram je..x thn lama rupanya plug ni..pg tu sya dok on plug microwave ke soket besar ni...masa dh tekan start tetiba dkt soket tu kuar bunyi2..ishhkk wat telah hapen ni....secepat kilat sya tutup & tarik plug microwave dr main soket tu..terasa panas bila pegang kepala plug microwave tu..

Tgk yg mcm berlubang tu...cair jd tmpt tu..

Ni rupa kepala plug microwave yg telah punah terbakar...

Skrg kepala plug tu dh diganti dgn yang baru oleh hubby ...thnks ya..& telah beli main soket yang baru..& hubby beli yg ada cop JBE lagi... hehehe

Jadi tuk semua hati2 la memilih & menggunakan soket sambungan ini..pastikan ia sntiasa selamat..malang x berbau kan..

July 22, 2009

Gerhana Matahari

Salam semua..

Baca kt Utusan Online tadi rupanya terjadi gerhana matahari hari ni..

Gerhana penuh matahari paling lama berlaku pagi tadi apabila bulan berada di antara matahari dan bumi menyebabkan sebahagian matahari terlindung.

Atas kiri: Gambar Utusan dirakam di Menara Alor Setar. Atas kanan: Varanasi, India (AP). Bawah: Hyderabad, Pakistan (AP). ~ sumber Utusan Online

July 20, 2009

Karnival Jom ke Surau

Salam..semua

Sorry entry dh basi sikit ni...sebenarnya lepas ziarah Tisha kmi trus ke surau Al-Hidayah walupun x smpat nk dtg pagi sebab keje amik peluang dtg petang sebab ada gak acara2 belah petang ni..tp gerai jualan dh byk yg dh tutup la kan..sbb dh nk malam hehehe...
Along Sarah sempat jumpa classmate dia Alya Zafeera...kemain lagi posing dpan kamera bdk2 nih.. Nana pun nk juga eskrim tu...geram je..rambut tu pnya la pyah nk ikat geram je..tp skrg dh rmbut baru..so x yah nk sibuk2 ikat lagi..suka ummi..
Antara acara yg terakhir ptg tu..basikal lambat..pemenangnya sapa yg smpai lambat ke garisan penamat tau..bkn yg paling cepat..so pepandai la kontrol spedar tu..
Karnival Jom Surau ni dh masuk tahun ke 5, tahniah utk mereka yg terlah bertungkus lumus menjayakan program ini.
Memandangkan gerai kt surau dh byk yg tutup jadi destinasi strusnya...teng..teng..teng ke kedai Maju Ahmad la apalagi isi pewut...tgk autobots pn pndai order fresh orange he3x ...x lah topi tu Azzam yg request srh beli...mmg kt Petronas tu tinggal 1 je yg 'baik' yg 'jahat' pn dh x byk stok ..tu yg bdk kedai Mesra ckp la... Tgk si Nana..td dh mkn eskrim bkn 1 tp 2 btg tau...pastu order teh 'o' ais plak..ni versi rmbut dh kena ikat ngan ummi..tp x lama..masuk keter dh buka dh...
Karnival ni smbung lagi smpai malam..memang seharian program ni...so tuk mlm ada ceramah & persembahan nasyid dr kumpulan InTeam..best gak..1st time ni depa dtg Saujana Utama..sebelum ni yg pernah wat persembahan Rabbani, Ustaz Amal & Ustaz Akil Hayy..jd for next yr x sure sapa lak jmputannya.
.

July 16, 2009

Semalam...Menyakitkan..

Salam semua..

Ni nk citer pasal blik keje smlm, selalu time balik sya amik turn bw keter la since hubby dh bw pagi & dtg amik kan..dr office perjalanan lancar je sehingga masuk row masa nk masuk smpang ke Kg Subang..dlm tengah2 pjg ni..ada gak yg sesuka hati mak bapak pakcik sebelah rmh dia potong Q..klu time tgh bergerak tu & bg signal kira OK lagi la..tp ni tgh berenti sesedap rasa je nk masuk...

Walaupun dia bg signal tp yg aku x paham..org lain leh beratur nape dia x leh..hubby sibuk dok mnyabarkan wife dia yg tgh membebel je dlm keter..hehehe sorry la abg teremo plak siap mnta snap pic tp dihalang oleh hubbyku klu x sure pic keter tu dh msuk blog sya ni mmmmmm.....balik citer keter td.....dh potong Q pastu siap bertelefon lagi asal la x guna earphone..tu yg wat sya lagi gerammmm....keter dpan dh gerak dia blm gerak lagi..kena hon dgn sya skali..elok je laju 1/2 jln tu tetiba dia slow la plak..adessss...mjwb telefon la plak minah ni....oiiii cepat la dh la duduk lane laju...x reti2 nk gerak ke kiri ke ???? apa lagi trus sya potong ikut kiri & tkan mnyak kuat skit..minah tu plak selamba jeee buat muka x bersalah pun lagi dok lane kanan, jwb telefon & bwa slow sesgt2 nya..abis sumer keter blkg sya potong ikut kiri...

Tp sumer cool bila smpai pasar malam trus mkn dulu sblm blik rmh..hehehe

Tahniah...

Salam semua..


Sekalung T.A.H.N.I.A.H tuk team remaja yg smlm menang kejohanan Badminton Remaja Asia di Bukit Kiara..x sangka gak masa dgr berita mereka berjaya membenamkan China yg sememangya mempunyai ramai pemain2 pelapis yg berkaliber...


Tapi yg paling membanggakan dalam ramai2 pemain tu hanya ada seorang je pemain Melayu i.e. Iskandar Zulkarnain Zainuddin ...(ishhkk mana lagi la org Melayu yg pandai main ni..x de lagi ke mereka2 yg mcm keluarga Hj Sidek...) & mungkin beliau bakal menggantikan tempat Dato Lee kita suatu masa nanti ..mana tau kan..

Apapun ni la barisan pelapis2 yg akan mengharumkan nama Malaysia di kemudian hari..harapnya mereka dpt mengekalkan prestasi utk ke kejohanan lain lepas ni..

M.A.L.A.Y.S.I.A B.O.L.E.H...OLA

July 11, 2009

Nur Tisha Qaisara

Salam semua..

Hjg minggu lepas gi ziarah jiran yg bru dapat baby >>>> rupanya dah 18 hari dlm pantang..mana la kami tau sebab x dpt info dr husband dia pun..sorry Yati.. Nasib la hamper yg sya beli tu unisex klu tak haru la jadinya..

Kisahnya..hubby tnya anak Yati no. 2 dpt adik apa? katanya boy..tp bila sebut nama bunyi mcm girl je ...hubby pun srh beli hamper tuk boy....

Alkisah bila smpai rmh Yati..jd pelik+hairan+ajaib..takkan baby leh tukar kot...sebab baby pakai sumer pink..isshhkkk terus tnya Yati tuk confirm..sah baby tu mmg girl la..rupanya kata Yati anak dia tu mmg nk boy so leh geng ngan dia tp alih2 dpt girl la plak...

Tidor je Tisha ni..

Tisha lagi..he3x

Nana sungguh cemburu bila sya dukung Tisha..siap suruh letak Tisha balik & dukung dia plak..ishhhkk..x bertempat tul la cemburu si Nana ni..

Tengok mulut Nana yg muncung je tuu...

Imam Kecik..

Salam semua..

Ari ni nk story pasal abg ngah..he3x...my little hero..
Skrg ni ummi & abah akan sentiasa pastikan abg ngah & along tidak akan tinggalkan solat 5 waktu mereka..lagipun skrg dh masuk darjah 2 kan..

Sibuk kan ummi dok snap pic abg ngah tgh solat...kaco je ummi ni..he3x

Cepat salam abg..

Ha bukan solat biasa tau..skrg abg ngah jadi imam gak...Safiyyah & Sabrina selalu sibuk bila abg ngah nak solat je..depa pun kalut gak nk solat ok la tu..leh jd contoh kt adik2 kan..teruskan abg ngah...

Ni la makmum abg ngah...memandangkan telekung kecik x de & ummi plak terbaca kat blog Sue..so ummi pun ikut la cara ikatan kain tu..teringkat plak msa kecik2 dulu pun ada gak wat lagu ni..he3x..


Safiyyah...

Sabrina...la awat gelak2 plak Nana nie...eeeeee...geramnyaaaa ummi

Abis solat ni keje si Nana....whuaaaaa...abis blusher ummi kena kidnap dgn Nana..last2 ummi jumpa tinggal bekas je isi sudah licin...nasib la x byk mcm tau2 je ummi nk beli yang baru..bertuah sungguh la si Nana ni..

July 10, 2009

Percutian ~Pulau Pangkor~

Salam semua...

Nk ke update lagi ni pasal vacation kami kt Pulau Pangkor..dh sebulan dh pun bru ada peluang nk msuk dlm blog..sorry kwn2.. Kami gerak ke jeti Lumut ari Ahad pagi tp x de le lepas Subuh terpacak kt jeti tu kan..smpi kt Lumut lebih kurang jam 11.00pg pusing2 cari parking aduh...payah sungguh...memandangkan musim cuti skul & hari Ahad pulak memang memusing la mncari parking..tpi Alhamdulillah akhirnya..dpt juga parking RM10/sehari..

hehehe..ummi lak yg lebih dr anak2..x pe la kan bukan selalu pun..he3x

Tiket feri ke Pangkor x de la mahal sgt rupanya, dewasa RM10 & kanak2 RM5 rege pergi balik..walaupun selalu blik ke Bota (hometown hubby) tp x pernah terpikir pun nk ke pulau tu..since hubby kata x de apa pun kt sana..tp tah mcm mana tergerak plak hati dia (amin akhirnya..terbuka pntu hati hubby ku he3x)..ngajak kami ke sana dgn kakak2 iparku & anak2 buah.. Ok gak feri yg kami naik tu leh lepak2 kat dek (betul ke..belasah je la)..so snap2 pic la..perjalanan ke Pulau ada la dlm 1/2jam..mulanya takut gak mabuk laut tp Alhamdulillah ok..anak2 pun ok je..smpai kt kt jeti Pangkor..mncari teksi..kat sana teksi kecik x de sumer jenih van jee..isshhkk lupa lak nk snap pic..depa caj RM20/teksi utk ke destinasi kami...Palma Beach Resort, Teluk Nipah.

Nana tetiba majuk x nak amik gmbar..letih dok berdukong je..

Teluk Nipah ni kira tgh2 diantara Pasir Bogak & Teluk Dalam..dulu Pasir Bogak tmpat tumpuan tp la ni kt Teluk Nipah la..resort pn byk kt sini..pilih je mana satu pilihan hati.. Lepas lepak2 lepaskan penat anak2 dh meraung nk mandi....so apalagi..tukar uniform sumer la..air laut kt sini mmg kuat betul la..anak2 sumer teruja sebab jarang sgt bwa depa pi mndi laut selalu mndi kolam jer.. Aktiviti kami sampai ari Selasa...mandi je..sebab nk gi pusing2 pun x byk tmpat yg boleh gi ...so kami rasa dr buang wit sewa van RM80/trip kami spend wit tu tuk mkn2 kan.

Sarah & Azzam...suka sungguh dpt mndi laut..

Tengok ombak tu...dasyat tak???

Bila lepas mandi2 perut pastinya lapar sesaja...rege makanan kat sini ok la x de la mahal sgt..berpatutan memandangkan Teluk Nipah ni jadi tumpuan org ramai..gerai pun byk so pilih je..tapi kalu anda nk makan malam dinasihatkan pergi awal sebab tempat akan full house kalu gi lepas waktu maghrib..kena menunggu la jwbnya..

Safiyyah & Abah.....asyik berkepit jee

Girang gembira mereka berdua ni ye..

Hari terkahir kt pulau kami decide breakfast kt tepi pntai je..so lepas mkn leh terus mandi..hooraay..diskas punya diskas..kmi decide ke pulau kecik apa tah nma sya pn tak tau..he3x..tempat dia sebelah tmpat snokerling..mula ingat nk lepak lama tp anak2 komplen pasir dia byk batu2 tajam la..so x de la lama lepak kt stu..dlm 1 jam je..pastu patah balik ke Teluk Nipah la..sewa bot RM60/family..klu ikut kepala depa kira RM5...naik speed boat.


Sabrina ajak abah main2 pasir..

Aktiviti si sabrina sepanjang kt Pangkor

Mandi manda smpai tghari..so balik ke bilik tuk siap2 check out..jadi abis la percutian 3 hari kt Pulau Pangkor..cuma x smpat tgk sunset je..next time nk gi lagi berdua je (boleh tak abg...please2x) he3x...so senang nk sewa motor gi pusing pulau... Kami sempat shopping cenderahati tp bkn di Teluk Nipah..tp area dekat jeti...kt sini rege murah lagi banding yg kt Teluk Nipah tu walaupun brg dia sama je..

Suka tgk Azzam...memang layan...

Akhirnya..dpt gak snap pic yg riang ria ni..

K>A>M>I bkn senang dpt snap pic ber2 ni..

Gerak balik ke jeti Pulau Pangkor...naik feri...smpai ke jeti Lumut dlm kol 2.30ptg... lunch..pusing2 Lumut lagi & balik ke Gelung Pepuyu plak...smpai rmh bkn rmh kami tp rmh kakak ipar sya jam 4ptg..smpai sumer terbongkang kepenatan...ha3x..hari Rabu baru gerak balik ke Saujana Utama...home sweet home...


Dalam bilik ...sblm gerak balik


Selamat tinggal....ada time sya dtg lagi...he3x bila la agaknya tuuu...

TAMAT... p/s: abis type bru perasan pjg plak n3 sya this time..tima kasih la wat sapa2 yg sudi membaca celoteh sya nih..terharu sya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78