July 27, 2009

Usia Baru..

Salam semua...

Bersyukur kerana diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah yang Maha Kaya & Agung..
Terima kasih untuk semua doa, ucapan, wishes dr family, officemate, kwn2 lama & baru, nebers & semua2 la...Anda tahu siapa anda..hehehe..

Ni smlm Nana nyanyikan lagu tuk ummi..tp sora2 backup tu harap ignore je ye..payah nk tukar port rakam sora Nana ni..

video

Hubby blanja makan tgh hari kat SR Giant Kelana Jaya, hehehe thanks abg..pastu gi order kek nnti amik lepas abis off..tp bkn kek SR la kek King je..sbb kids x brapa gemar kek SR..tp Nana sibuk srh abah beli kek ..nk jamu depa pun..bkn ye apa sgt kan..


Mlm - for sure no candle lite dinner la since rmai sgt kt rmh tu..even helper sya pun celebrate sama..same birthday date maa...MIL & SIL pn ada..so gi mkn kt kedai je la..pas makan balik rmh cake cutting plak..

Sblm kek dipotong...


Tiup..jgn x tiup..tp Nana yg excited..tgk kembung pipi dia tu..ummi acting jee..hehehe


Mkn lagi...isshhhkk abis diet che' lagu nih...x pe la 1 thn sekali je kan..huahuahua..

Nana yg paling suka posing..


Mmg sedap kek ni..1st time bli Choc Crunch Cake..kt tgh tu ada kacang ..dapnya.

July 23, 2009

Bahaya...

Salam semua..

Barangan bercop SIRIM juga tdk boleh dipercayai...geram je..x thn lama rupanya plug ni..pg tu sya dok on plug microwave ke soket besar ni...masa dh tekan start tetiba dkt soket tu kuar bunyi2..ishhkk wat telah hapen ni....secepat kilat sya tutup & tarik plug microwave dr main soket tu..terasa panas bila pegang kepala plug microwave tu..

Tgk yg mcm berlubang tu...cair jd tmpt tu..

Ni rupa kepala plug microwave yg telah punah terbakar...

Skrg kepala plug tu dh diganti dgn yang baru oleh hubby ...thnks ya..& telah beli main soket yang baru..& hubby beli yg ada cop JBE lagi... hehehe

Jadi tuk semua hati2 la memilih & menggunakan soket sambungan ini..pastikan ia sntiasa selamat..malang x berbau kan..

July 22, 2009

Gerhana Matahari

Salam semua..

Baca kt Utusan Online tadi rupanya terjadi gerhana matahari hari ni..

Gerhana penuh matahari paling lama berlaku pagi tadi apabila bulan berada di antara matahari dan bumi menyebabkan sebahagian matahari terlindung.

Atas kiri: Gambar Utusan dirakam di Menara Alor Setar. Atas kanan: Varanasi, India (AP). Bawah: Hyderabad, Pakistan (AP). ~ sumber Utusan Online

July 20, 2009

Karnival Jom ke Surau

Salam..semua

Sorry entry dh basi sikit ni...sebenarnya lepas ziarah Tisha kmi trus ke surau Al-Hidayah walupun x smpat nk dtg pagi sebab keje amik peluang dtg petang sebab ada gak acara2 belah petang ni..tp gerai jualan dh byk yg dh tutup la kan..sbb dh nk malam hehehe...
Along Sarah sempat jumpa classmate dia Alya Zafeera...kemain lagi posing dpan kamera bdk2 nih.. Nana pun nk juga eskrim tu...geram je..rambut tu pnya la pyah nk ikat geram je..tp skrg dh rmbut baru..so x yah nk sibuk2 ikat lagi..suka ummi..
Antara acara yg terakhir ptg tu..basikal lambat..pemenangnya sapa yg smpai lambat ke garisan penamat tau..bkn yg paling cepat..so pepandai la kontrol spedar tu..
Karnival Jom Surau ni dh masuk tahun ke 5, tahniah utk mereka yg terlah bertungkus lumus menjayakan program ini.
Memandangkan gerai kt surau dh byk yg tutup jadi destinasi strusnya...teng..teng..teng ke kedai Maju Ahmad la apalagi isi pewut...tgk autobots pn pndai order fresh orange he3x ...x lah topi tu Azzam yg request srh beli...mmg kt Petronas tu tinggal 1 je yg 'baik' yg 'jahat' pn dh x byk stok ..tu yg bdk kedai Mesra ckp la... Tgk si Nana..td dh mkn eskrim bkn 1 tp 2 btg tau...pastu order teh 'o' ais plak..ni versi rmbut dh kena ikat ngan ummi..tp x lama..masuk keter dh buka dh...
Karnival ni smbung lagi smpai malam..memang seharian program ni...so tuk mlm ada ceramah & persembahan nasyid dr kumpulan InTeam..best gak..1st time ni depa dtg Saujana Utama..sebelum ni yg pernah wat persembahan Rabbani, Ustaz Amal & Ustaz Akil Hayy..jd for next yr x sure sapa lak jmputannya.
.

July 16, 2009

Semalam...Menyakitkan..

Salam semua..

Ni nk citer pasal blik keje smlm, selalu time balik sya amik turn bw keter la since hubby dh bw pagi & dtg amik kan..dr office perjalanan lancar je sehingga masuk row masa nk masuk smpang ke Kg Subang..dlm tengah2 pjg ni..ada gak yg sesuka hati mak bapak pakcik sebelah rmh dia potong Q..klu time tgh bergerak tu & bg signal kira OK lagi la..tp ni tgh berenti sesedap rasa je nk masuk...

Walaupun dia bg signal tp yg aku x paham..org lain leh beratur nape dia x leh..hubby sibuk dok mnyabarkan wife dia yg tgh membebel je dlm keter..hehehe sorry la abg teremo plak siap mnta snap pic tp dihalang oleh hubbyku klu x sure pic keter tu dh msuk blog sya ni mmmmmm.....balik citer keter td.....dh potong Q pastu siap bertelefon lagi asal la x guna earphone..tu yg wat sya lagi gerammmm....keter dpan dh gerak dia blm gerak lagi..kena hon dgn sya skali..elok je laju 1/2 jln tu tetiba dia slow la plak..adessss...mjwb telefon la plak minah ni....oiiii cepat la dh la duduk lane laju...x reti2 nk gerak ke kiri ke ???? apa lagi trus sya potong ikut kiri & tkan mnyak kuat skit..minah tu plak selamba jeee buat muka x bersalah pun lagi dok lane kanan, jwb telefon & bwa slow sesgt2 nya..abis sumer keter blkg sya potong ikut kiri...

Tp sumer cool bila smpai pasar malam trus mkn dulu sblm blik rmh..hehehe

Tahniah...

Salam semua..


Sekalung T.A.H.N.I.A.H tuk team remaja yg smlm menang kejohanan Badminton Remaja Asia di Bukit Kiara..x sangka gak masa dgr berita mereka berjaya membenamkan China yg sememangya mempunyai ramai pemain2 pelapis yg berkaliber...


Tapi yg paling membanggakan dalam ramai2 pemain tu hanya ada seorang je pemain Melayu i.e. Iskandar Zulkarnain Zainuddin ...(ishhkk mana lagi la org Melayu yg pandai main ni..x de lagi ke mereka2 yg mcm keluarga Hj Sidek...) & mungkin beliau bakal menggantikan tempat Dato Lee kita suatu masa nanti ..mana tau kan..

Apapun ni la barisan pelapis2 yg akan mengharumkan nama Malaysia di kemudian hari..harapnya mereka dpt mengekalkan prestasi utk ke kejohanan lain lepas ni..

M.A.L.A.Y.S.I.A B.O.L.E.H...OLA

July 11, 2009

Nur Tisha Qaisara

Salam semua..

Hjg minggu lepas gi ziarah jiran yg bru dapat baby >>>> rupanya dah 18 hari dlm pantang..mana la kami tau sebab x dpt info dr husband dia pun..sorry Yati.. Nasib la hamper yg sya beli tu unisex klu tak haru la jadinya..

Kisahnya..hubby tnya anak Yati no. 2 dpt adik apa? katanya boy..tp bila sebut nama bunyi mcm girl je ...hubby pun srh beli hamper tuk boy....

Alkisah bila smpai rmh Yati..jd pelik+hairan+ajaib..takkan baby leh tukar kot...sebab baby pakai sumer pink..isshhkkk terus tnya Yati tuk confirm..sah baby tu mmg girl la..rupanya kata Yati anak dia tu mmg nk boy so leh geng ngan dia tp alih2 dpt girl la plak...

Tidor je Tisha ni..

Tisha lagi..he3x

Nana sungguh cemburu bila sya dukung Tisha..siap suruh letak Tisha balik & dukung dia plak..ishhhkk..x bertempat tul la cemburu si Nana ni..

Tengok mulut Nana yg muncung je tuu...

Imam Kecik..

Salam semua..

Ari ni nk story pasal abg ngah..he3x...my little hero..
Skrg ni ummi & abah akan sentiasa pastikan abg ngah & along tidak akan tinggalkan solat 5 waktu mereka..lagipun skrg dh masuk darjah 2 kan..

Sibuk kan ummi dok snap pic abg ngah tgh solat...kaco je ummi ni..he3x

Cepat salam abg..

Ha bukan solat biasa tau..skrg abg ngah jadi imam gak...Safiyyah & Sabrina selalu sibuk bila abg ngah nak solat je..depa pun kalut gak nk solat ok la tu..leh jd contoh kt adik2 kan..teruskan abg ngah...

Ni la makmum abg ngah...memandangkan telekung kecik x de & ummi plak terbaca kat blog Sue..so ummi pun ikut la cara ikatan kain tu..teringkat plak msa kecik2 dulu pun ada gak wat lagu ni..he3x..


Safiyyah...

Sabrina...la awat gelak2 plak Nana nie...eeeeee...geramnyaaaa ummi

Abis solat ni keje si Nana....whuaaaaa...abis blusher ummi kena kidnap dgn Nana..last2 ummi jumpa tinggal bekas je isi sudah licin...nasib la x byk mcm tau2 je ummi nk beli yang baru..bertuah sungguh la si Nana ni..

July 10, 2009

Percutian ~Pulau Pangkor~

Salam semua...

Nk ke update lagi ni pasal vacation kami kt Pulau Pangkor..dh sebulan dh pun bru ada peluang nk msuk dlm blog..sorry kwn2.. Kami gerak ke jeti Lumut ari Ahad pagi tp x de le lepas Subuh terpacak kt jeti tu kan..smpi kt Lumut lebih kurang jam 11.00pg pusing2 cari parking aduh...payah sungguh...memandangkan musim cuti skul & hari Ahad pulak memang memusing la mncari parking..tpi Alhamdulillah akhirnya..dpt juga parking RM10/sehari..

hehehe..ummi lak yg lebih dr anak2..x pe la kan bukan selalu pun..he3x

Tiket feri ke Pangkor x de la mahal sgt rupanya, dewasa RM10 & kanak2 RM5 rege pergi balik..walaupun selalu blik ke Bota (hometown hubby) tp x pernah terpikir pun nk ke pulau tu..since hubby kata x de apa pun kt sana..tp tah mcm mana tergerak plak hati dia (amin akhirnya..terbuka pntu hati hubby ku he3x)..ngajak kami ke sana dgn kakak2 iparku & anak2 buah.. Ok gak feri yg kami naik tu leh lepak2 kat dek (betul ke..belasah je la)..so snap2 pic la..perjalanan ke Pulau ada la dlm 1/2jam..mulanya takut gak mabuk laut tp Alhamdulillah ok..anak2 pun ok je..smpai kt kt jeti Pangkor..mncari teksi..kat sana teksi kecik x de sumer jenih van jee..isshhkk lupa lak nk snap pic..depa caj RM20/teksi utk ke destinasi kami...Palma Beach Resort, Teluk Nipah.

Nana tetiba majuk x nak amik gmbar..letih dok berdukong je..

Teluk Nipah ni kira tgh2 diantara Pasir Bogak & Teluk Dalam..dulu Pasir Bogak tmpat tumpuan tp la ni kt Teluk Nipah la..resort pn byk kt sini..pilih je mana satu pilihan hati.. Lepas lepak2 lepaskan penat anak2 dh meraung nk mandi....so apalagi..tukar uniform sumer la..air laut kt sini mmg kuat betul la..anak2 sumer teruja sebab jarang sgt bwa depa pi mndi laut selalu mndi kolam jer.. Aktiviti kami sampai ari Selasa...mandi je..sebab nk gi pusing2 pun x byk tmpat yg boleh gi ...so kami rasa dr buang wit sewa van RM80/trip kami spend wit tu tuk mkn2 kan.

Sarah & Azzam...suka sungguh dpt mndi laut..

Tengok ombak tu...dasyat tak???

Bila lepas mandi2 perut pastinya lapar sesaja...rege makanan kat sini ok la x de la mahal sgt..berpatutan memandangkan Teluk Nipah ni jadi tumpuan org ramai..gerai pun byk so pilih je..tapi kalu anda nk makan malam dinasihatkan pergi awal sebab tempat akan full house kalu gi lepas waktu maghrib..kena menunggu la jwbnya..

Safiyyah & Abah.....asyik berkepit jee

Girang gembira mereka berdua ni ye..

Hari terkahir kt pulau kami decide breakfast kt tepi pntai je..so lepas mkn leh terus mandi..hooraay..diskas punya diskas..kmi decide ke pulau kecik apa tah nma sya pn tak tau..he3x..tempat dia sebelah tmpat snokerling..mula ingat nk lepak lama tp anak2 komplen pasir dia byk batu2 tajam la..so x de la lama lepak kt stu..dlm 1 jam je..pastu patah balik ke Teluk Nipah la..sewa bot RM60/family..klu ikut kepala depa kira RM5...naik speed boat.


Sabrina ajak abah main2 pasir..

Aktiviti si sabrina sepanjang kt Pangkor

Mandi manda smpai tghari..so balik ke bilik tuk siap2 check out..jadi abis la percutian 3 hari kt Pulau Pangkor..cuma x smpat tgk sunset je..next time nk gi lagi berdua je (boleh tak abg...please2x) he3x...so senang nk sewa motor gi pusing pulau... Kami sempat shopping cenderahati tp bkn di Teluk Nipah..tp area dekat jeti...kt sini rege murah lagi banding yg kt Teluk Nipah tu walaupun brg dia sama je..

Suka tgk Azzam...memang layan...

Akhirnya..dpt gak snap pic yg riang ria ni..

K>A>M>I bkn senang dpt snap pic ber2 ni..

Gerak balik ke jeti Pulau Pangkor...naik feri...smpai ke jeti Lumut dlm kol 2.30ptg... lunch..pusing2 Lumut lagi & balik ke Gelung Pepuyu plak...smpai rmh bkn rmh kami tp rmh kakak ipar sya jam 4ptg..smpai sumer terbongkang kepenatan...ha3x..hari Rabu baru gerak balik ke Saujana Utama...home sweet home...


Dalam bilik ...sblm gerak balik


Selamat tinggal....ada time sya dtg lagi...he3x bila la agaknya tuuu...

TAMAT... p/s: abis type bru perasan pjg plak n3 sya this time..tima kasih la wat sapa2 yg sudi membaca celoteh sya nih..terharu sya..

July 03, 2009

Hanis Safiyyah & Hanis Sabrina

Salam semua..

Seperti yang dijanjikan...ni pic masa birthday budak ber2 ni....part yang best Nana yg excited nyanyi lagu birthday ..ha3x..2 tahun lepas dia kecik lagi so Safiyyah yang control kek tu..la ni..ha3x "aku berkuasa"..kak hanis kna bagi laluan kat dia..ngeh3x



Abaikan coletan tepi..sebab ummi tercolet skit masa kuarkan kek dari kotak..

Hanis Safiyyah...5thn..
Hanis Sabrina - 3thn..

Kongsi tarikh yg sama...

Senang ummi beli kek sebiji je..kongsi save budget..hahaha..abah depa ada sebut....kalu besar nnti celebrate ngan kawan2 sure ramai kan dtg sebab kawan2 both side dtg musti penuh rmh..tu tunggu 3/4 thn lagi la..la ni kecik lagi..he3x



The birthday girls..


Pic lain leh layan kat
FB ...

July 01, 2009

Award dari Kamalina

Salam..semua..

Hooraayyy....dpt award best..wlaupun blog sya ni rasanya x brapa best pun (he3x) i'm writing just for fun & release my tension.

I received these awards from Kamalina @ Aimi..known her few years back through fotopages but we haven't meet up in reality....agak2 bila la kita leh jumpa yee...(smbil gosok2 dagu pikir ni ha3x)


Tima kasih byk2 Aimi....

So wat kwn2 yg ada dlm list & sapa yg sudi nk amik award sila lah gantung plak kat blog anda...bestkan 4 sekali dpt...


p/s : Sya guna kaler PURPLE sebab ni fav kaler dia...yehaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78