September 18, 2014

Liebster Award - Marziah Zakaria


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Terima Kasih pada yg menghadiahkan award ini dan anda boleh mula ziarah blog beliau ya

Marziah Zakaria
http://olahbersama.blogspot.com

Boleh tahan berpeluh juga nak menjawab berkaitan dengan Liebster Award kali ini..

a. mention the person who nominated you with a link to their blog .
b. answer question asked
c. nominate another bloggers with a small following but with a lot of potential
d. create of your own question for them to answer
e. notify you nominate


Soalan Marziah

Nama anda
Sofuriah Mohamad Hashim

    Maksud nama anda 
Tak de maksud sebab nama arwah nenek yg bagi. Mungkin sedap bila dia sebut kot.

Umur anda 
38 tahun

Tarikh lahir anda dalam kalendar islam
30 Rejab 1396 (tq Marziah..baru ku tahu)

Bekerja/ belajar/ suri rumah/ dll
Pekerja Syarikat Swasta

Impian anda
Dapat berblog dari rumah (berhenti kerja)

Bila nak capai impian anda tu 
2 tahun akan datang (impian besar wooo)

Menu makan tengahari hari ini
Nasi lemak dah makan pagi jadi lunch tak makan (mode : diet kununnya)

Menu yang suka dimasak oleh anda/ pasangan anda/ kedai fav anda 
Nasi Lemak (suka bila makan mesti habis 5 pot nasi dimasak) 

Makanan paling mahal pernah dimakan 
Nasi Arab (bila makan dengan family cecah ratusan RM)

Port dalam Malaysia yang paling best bagi anda
Langkawi

Kenapa port tu paling best bagi anda 
Cantik, Pantai Yang Tenang, Meriah


Sesi Tag pula :



Soalan Saya :

1. Apa yang anda suka dengan blog saya?
2. Waktu lapang anda buat apa?
3. Suka bermekap? 
4. Mimpi anda yang paling best?
5. Pernah tak mimpi anda jadi kenyataan?
6. Novel jenis apa anda suka?
7. Iklan raya yang menusuk jiwa..Kenapa?
8. Apa yg patut dinaiktaraf diblog ni?
9. Pulau yang suka suka bercuti?
10. Nama manja anda?
11. Kata-kata untuk tuan blog...:)

(Maaf Marziah aci ngelat sikit sebab org yang di tag tak cukup di atas)







10 comments:

  1. kekeke soalan yang ditanya tu macam soalan nak isi biodata kekeke.. kaji selidik personaliti :D

    mailaah jalan jalan sini :D
    Siti Yang Menaip

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah tul nak pikir soalan ni cik ct..apa yg pikir terus je di taip

      Delete
    2. hahaha macam dah nak ambil exam aje gayanya memerah otak nak menjawab ye.. CT pun ada entry liebster award yang tak buat buat lagi..

      Delete
    3. hehehe...tu la ct kalah cikgu sekolah nih..:)
      buat jgn x buat perah jgn x perah otak pikir soalan ya..slmt menjawab ct

      Delete
  2. Dpt kenal k. Sofu dr soalan di atas ;)

    ReplyDelete
  3. kak... satu soalan dari KM, berapa buah novel dalam simpanan? hihi.. k bye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KM..hehehe..x byk dalam simpanan sebab member akak rajin membeli so akak pinjam dari dia kalu beli selalu kena sound je ngan che abg :)

      Delete
  4. Salam kak, sue dah jawab :)

    http://www.sihatitunikmat.com/2014/09/liebster-award-sofu-hashim.html

    ReplyDelete
  5. laaa umur akak 38thn ek.. seriously tak nampak mcm umur tue pn akak.. mmg awet muda la..meh share petua meh....=D

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78