November 06, 2014

Cabaran November #1 : #6 - 11 Jenis Buah Yang Disukai

..Assalamualaikum Semua..

http://3.bp.blogspot.com/--n7TdlD0mpk/VFRva30aocI/AAAAAAAAKT0/PtxRMDrguPU/s1600/CABARAN%2BNOV%2B1.png

Bersambung kembali untuk hari ke 6 :)
Bercerita pasal buah..pada asasnya buah-buahan tempatan menjadi pilihan Sofu
Kalau hendak mencuba buah yang jarang-jarang di pasaran tempatan selalu beli dekat
MBC yang dah siap dalam bekas jadi tak la rugi kalau beli banyak ahli keluarga lain
tak sentuh pun kan..
Jom kita lihat siapa yang mengungguli carta pilihan Sofu hari ini
1. Tembikai
2. Tembikai Susu
3. Durian
4. Mangga
5. Strawberry
6. Anggur 
7. Apple Hijau
8. Limau 
9. Rambutan
10. Betik
11. Mata Kucing
Cabaran November #1 : #1 - 11 Tempat Yang Ingin Di Lawati Di Malaysia
Cabaran November #1 : #2 - 11 Tempat Yang Ingin Di Lawati Di Dunia
Cabaran November #1 : #3 - 11 Nama Yang Disukai
Cabaran November #1 : #4 - 11 Buah Filem Yang Digemari
Cabaran November #1 : #5 - 11 Orang Artis Yang Diminati

15 comments:

  1. Mata kucing dgn rambutan sekali mkn x leh berhenti...asyik nk mengunyah je.

    ReplyDelete
  2. semua pun kesukaan saya jugak tu. ^^

    ReplyDelete
  3. Untung kita rakyat MALAYSIA, ada pelbagai buah-buahan yang istimewa,

    ReplyDelete
  4. Salam, sis.

    Salam perkenalan dr saya. Baca entry tu seronok pulak kan kita duk malaysia ni macam2 ada!

    Saya dah follow, kalau sudi follow saya semula ye! http://my-vitamin-shoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. ala kak..kalau kita kan rambutan pertama sekali.. suka beno rambutan..

    Ikhlas Dari : Mama Niza

    ReplyDelete
  6. wahh.. semua buah-buahan sedap2 tu.. =)

    ReplyDelete
  7. tembikai no 1 ...
    aida pun peminat tegar tembikai !!!

    ReplyDelete
  8. sedap semuanya...

    ReplyDelete
  9. durian bagi banyak mana pun memang x tolak ;)

    ReplyDelete
  10. semua saya suka juga! tapi tembikai tu, kalau saya makan ubat, terpaksa la pilih buah lain selain tembikai...

    ReplyDelete
  11. Semuanya saya suka tapi apple hijau tu masam, kurang la sikit. Kalau buat jus, its ok.

    ReplyDelete
  12. Ayu pling suke buah mate kucing kak...
    kalau dpt 1 pokok alagkah bahgianye... wahahhaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78