October 21, 2014

Liebster Award by Hidayuayumie

..Assalamualaikum Semua..
Baru teringat ada hutang dengan mak buyong yg cute ni
Terima kasih sudi tag dan berkenalan dengan akak :)
Geng boleh segera ke blog HidayuAyumie dengan segera


1. Nama penuh, gelaran dan tarikh lahir

Sofu Hashim
Sofu (Tapi masa zaman sekolah rendah Soft meniti dibibir gitu)
27 07 19 (tahun depan nak prezen boleh hehehe)

2. Asal kelahiran, tempat membesar dan kini menetap di?

Padang Lalang, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Kuala Lumpur & Selangor
Sungai Buloh Selangor

3.Status? (bujang/berkahwin,bilangan anak jika ada) 

Berkahwin
4 orang (3P1L)

4. Apa yang membuatkan diri rasa dihargai dan disayangi?

Setiap kali tiba hari yg istimewa org-org tersayang tidak melupakannya
terutama sekali dari suami dan anak-anak

5. Makan & minuman kesukaan,kenapa?

Makan..byk asal sedap akak makan tapi sekarang kena kontrol la skit
Minuman - Air kelapa muda, Tembikai dan kegemaran baru Teh Hijau

6. Hobi atau aktiviti masa lapang?

Baca novel, masa berkualiti dengan famili - ber badminton, ber bowling atau ber wayang :)

7.  Bekerja/pelajar? Nyatakan.

Bekerja dengan syarikat swasta di Petaling Jaya

8. Tempat pengajian (tadika,sek rendah,sek menengah,IPTA/IPTS)

IPTS (belajar sambil bekerja)

9. Anak ke berapa dari berapa orang adik beradik?

Anak sulung dari 3 adik beradik

10. 3 Perkara yang boleh buat diri korang rase naik angin?

Alamak...susah nak jawab ni sebab susah sangat naik angin sebab kalau
dah naik angin lepas tu akak akan menyesal sebab buat gitu

11.  Nyatakan 3 perkara yang kawan/keluarga kenal benar dengan sikap korang?

a) Kalau makan pinggan mesti licin sebab dah diajar makan biar habis
b) Takkan kacau kalau saya menonton perlawanan badminton di tv :)
c) Orang sebelah tidak dibenarkan tidur waktu saya bawa kereta 



5 comments:

  1. Co pilot kene bw btg mancis siap2. Kalo ngantuk kalu psg btg mancis kat mata;)

    ReplyDelete
  2. heeeee dok sg buloh jela kak sofu ye..
    alamakk cmni mmg xleh nak bawak ayu la dok sebelah drver..
    mmg lelap pny
    tapi kalau time ayu tgh bwk org tido pon mrh jugak
    hehehehe
    thanx kak sofu sudi jwb soalan2 ayu...
    terharu membalas hutang ye...

    ReplyDelete
  3. samala part yang makan sampai licin...kadang rasanya jimat dan senang orang nak cuci pinggan..hehe

    ReplyDelete
  4. Salam Kenal ..Lya singgha sini ..Selamat Pagi ..TERBAIK

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78