October 13, 2014

Penangan Subsidi Minyak Turun

..Assalamualaikum Semua..
Tergamam bila membayar di kaunter tengahari tadi

Menu

Nasi Putih Suku
Sayur Separuh
Telur Masin Separuh
Ikan Kembung Bakar

RM7.00 harga dibayar..sebelum ini rasa harga tidak lebih RM6.00 untuk menu yang sama.

Ada juga kawan yang bercerita dia makan semangkuk bihun sup RM7.00 minggu lepas katanya seminggu sebelum itu dia makan menu yang sama hanya RM5.00

Hari ini cleaner yang selalu datang pejabat saya komplen juga milo ais sudah RM2.50

Jumaat lepas saya membeli di tempat lain (guna lori je bkn kedai pun) 

Sayur 1 senduk, Ikan Keli Sambal, Udang halus 5 ketul - RM7.50 
Agak-agak yang mana paling mahal? 

Tang sayur kah?
Tang ikan kah?
Tang udang kah?
Adakah ini tanda-tanda yang Sofu perlu bawa bekal ke pejabat ?
Fikir-fikirkan ya Sofu...


17 comments:

  1. ayooo,...
    nasi suku je kak sofu..
    ishh mahal jugak tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann ayu..
      tak amik nasi rasa kurang RM0.50 kot :)

      Delete
  2. Hehe..memang menjadi la sis..cun kan? Bawa bekal jln trbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Kathy...cun sgt..
      Breakfast bawa bekal..tgh beli lauk kurangkan kuantiti :)
      Mode : Diet Sihat hehehe

      Delete
  3. Bawa bekal la lg baik. Ikan mahal skrg ni kak.

    ReplyDelete
  4. tudia aihh, dah macam makan western food plak harganya..kena bawak bekal la lepas ni..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Fafa...sedap lg mkn western food kalau harga sama macam tu kan..
      Kena berubah la rasanya ni :) bila??? hehehe

      Delete
  5. Mahai tang bekas putih isi lauk tu!! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...Fuza
      mungkin juga tu..dikira sekali

      Delete
  6. bertabahlah wahai sahabat... dunia kita tiada bezanya

    ReplyDelete
  7. Tunggu la sikit hari lagi akak.. ada lg brg yg akan naik.. huhuhu.. jom kita bawak bekal mulai skrg..=D

    ReplyDelete
  8. kekekek naik minyak naik minyak :P sabarlah rakyat malaysia sekalian.. dugaan.. mak pun dok perli aaa baiknya anak dia sebab tak keluar jalan jalan.. ye laaa kalo nak jalan kena isi minyak. satu bar bukan murah.. hurm.. rm7 tu mcm normal aje sbb kat penang ni lagi mahai..

    ReplyDelete
  9. Pergh! Gila ahh.. Mahal mencekik darah betul.. Nampak gaya memang dah kena start bawak bekal la kak.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  10. Tang mana mahal tu adalah tang sikap peniaga tu ^_^

    ReplyDelete
  11. mahal nya.. nak kira pon x reti dah kot mahal sangat tu.. xpaham la diorg ni.. xrasa haram ke apa ke..

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78