October 09, 2014

Pusing-pusing Bali - Bhg 2 - 1

..Assalamualaikum Semua..

Hari kedua semua perlu menunggu di lobby seawal 8.00pagi disebabkan perjalanan ke tempat-tempat yang akan kami lawati akan mengambil masa yang agak panjang tambah pula dengan keadaan jalan dan trafik yang kadangkala ok kadangkala tidak


Patung-patung kelihatan disepanjang perjalanan kami hari ini


Errrmm...mana halanya pun tak pasti yang penting bas sampai je ke destinasi :)


Destinasi pertama tempat batik macam batik di Malaysia juga rasanya namapun serumpun kan


Bahan untuk mencanting batik. Ini keadaan di luar di dalam banyak barangan batik yang dihasilkan dan dijual untuk pelancong tapi 'No Picture Allowed'



Berehat di luar kawasan je...


Paparazi snap gambar mamarazi hehehe


Jemput masuk...tidak membeli juga sebab agak mahal kiraanya


Sekadar singgah aje ya..:)


Ke Dewi - Tempat pembuatan barangan perak


Bukan minat Sofu jadi ni la kerja nya lepas pusing seround dalam tu


Abg ku pun dah letih...berehat sebentar ya..jap lagi nak naik bas balik


Kami posing lagi..:)


Boleh tengok juga cara penghasilan barangan perak tadi


Kita bersambung lagi.....



16 comments:

  1. happy holiday sofu...
    jgn lupa shopping lukisan kat sana....murah dekat krishna:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiizaa ni entry throwback..:) tak sempat bershopping byk pun sebab schedule yg sgt padat dr travel agent

      Delete
  2. Mshal juga ye brg2 di sana? Ingat semuanya murah...ada hasil tangkapan x di sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue..bila tempat tumpuan pelancong harga mcm mahal juga..tp dekat tanah lot masih boleh tawar menawar lagi..jenuh la menyingsing beg kiri kanan :)

      Delete
  3. wahhh seronoknye
    kak sofu doakan ayu jugak dapt pusing2 ye
    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak memang suka gi jln2 ayu...memang sonok la..
      Amin...akak aminkan doa Ayu ye

      Delete
  4. wah.. seronokla kak jalan2... KM tak pernah pergi bali lagi tp mungkin akan pergi hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jln2 tak pikir pasal keje memang seronok KM
      gi la round2 Bali sekali :)

      Delete
  5. jadi beli apa di sana??biasa la tempat2 tumpuan pelancong macam ni memang mahal2 barang nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana...akak shopping kat Tanah Lot je..kt situ barangan boleh tawar menawar tapi jenuh nak masuk kuar kedai..sebab byk kedainya :)

      Delete
  6. Replies
    1. Ainim...ada rezeki dan masa boleh la melancong ke sana

      Delete
  7. Amboi.. Seronoknya jalan2.. Saya teringin nak gi honeymoon ke Bali.. Tapi belum cukup bajet.. Gugugu~
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan anda.
Jangan lupa komen dan follow sekali.
InshaAllah saya juga akan terjah anda semula...

Love:-
Sofu Hashim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Belong ToSofu Hashim Bercerita... | Designed All Reserved By KathyR’bain78